Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Enginarlı Levrek


Malzemeler:

* 1 büyük deniz levreği
* 2 enginar, dilimlenmiş
* 2 tane soğan
* 9 tane çeri domates
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* tuz
* karabiber
* bir miktar biberiye

...
Enginarlı Levrek Tarifi:
Temizlenmiş levreği, yıkayalım süzgece alalım, fırın kabının altına önce folyo onun üzerine yağlı kağıt serelim, büyükce olmalı balığı sarabilecek büyüklükte. Süzülen balığı tepsiye alalım, soğanı piyazlık doğrayalım, dilimlenmiş enginarı ikiye böldüğümüz domatesleri bir kaba alalım üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyelim karıştıralım. Balığın içinede tuz karabiber ve biberiye serpelim, hazırladığımız sebzeleri balığın üzerine yayalım. Balığın her tarafını saralım fırına sürelim yaklaşık bir saat pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.