Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Fırında Ispanaklı Levrek

Gerekli Malzemeler:

* 4 adet levrek
* 2 adet soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 kahve fincanı krema
* 500 gr ıspanak
* 2 adet domates
* 4 adet sivri biber
* 4 adet patates
* 1 adet limon
* 1 adet marul
* sıvı yağ
* karabiber
* tuz

Ispanaklı Levrek Yapılışı:
1. Levrekler temizlenip fileto yapılır.
2. Bir tavada soğan, sarımsak ve ıspanak, yağda ıspanaklar yumuşayana kadar sotelenir. Krema eklenip, ateşten alınır.
3. Hazırlanan ıspanaklı karışım levreğe doldurulur.
4. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine domates ve limon dilimleri ile biber dizilir.
5. 180°Cde fırında pişirilir. Servis yapılırken balığın yanma haşlanmış patates ve marul ile birlikte servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.