Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Midyeli Makarna

Midyeli Makarna Malzemeleri:

* 50 adet midye içi
* 3 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 dal kereviz
* 1 diş sarımsak
* 5 çorba kaşığı sıvı yağ
* 500 gr makarna
* karabiber
* tuz

Midyeli Makarna Yapılışı:
1. Midyelerin kılları kesilip yıkanır.
2. Bir tencerede yağın içinde soğan ve havuç kavrulur.
3. İçerisine doğranmış kereviz ve maydanoz eklenip, karıştırılır.
4. Kabukları soyulup doğranmış domates ve sarımsak ilave edilip domatesler ezilinceye kadar pişirilir.
5. Midyeler, karabiber ve tuz koyulup, midyeler yumuşayana kadar pişirilir.
6. Ateşten alınıp üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
7. Makarnalar az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır.
8. Makarnaların suyu süzülüp servis tabağına konulur.
9. Üzerine midye sosu konulup karıştırılıp, sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.