Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Sultan Corbası



MALZEMELER

250gr kerviz
250gr havuç
250gr mercimek
500gr patates
2 adet soğan
250gr tereyağı
12 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
Kırmızı biber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve kerevizleri soyup minik küpler halinde, üzeri kazınmış havuçları ise küçük küçük doğrayıp hepsini suda bir süre bekletin. Tereyağından 1 çorba kaşığı ayırıp kalanı zeytinyağı ile birlikde tencereye alınır. Rendelenmiş soğan ilave edilip pembeleştirilir. Ayıklanıp yıkanmış kırmızı mercimek ve sulandırılmış domates salçası kavrulmuş soğana ilave edilip karıştırılır. Tavuk suyu eklenip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir. Kereviz, patates ve havuçlar soyulup küp küp doğranarak pişen mercimeğe ilave edilir. Tuz eklenip birkaç kez karıştırıldıkdan sonra pişmeye bırakılır. Kıyılmış nane ve maydanoz eklenir. Küçük bir tavada kalan tereyağı ile kırmızı biber kızdırılır. Çorba ateşden alındıktan sonra üzerine gezdirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.