Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Kabak Mücver Tarifi

Mücver biraz yağ çektiği için kimilerine ağır gelebilir ama; özellikle eşimin “her gün olsa yerim” dediği ve bizim evde yazın sık yapılan (kışın mevsim sebzesi olmayanları almamaya özen gösteriyorum) bir yiyecek. Eh hal böyle olunca bir yerden sonra yaptıkça pratik kazanıyor ve tutmadı riskini minimuma indiriyorsunuz. Un ölçüsü aşağı yukarı var tabii ki ama; en güzeli deneyerek göz kararı koyduğunuz un. Her şeyde olduğu gibi bununda basit püfleri var. Rendelediğiniz ya da robottan çektiğiniz kabaklar (robottan çekmek bana daha hızlı geliyor ve soğanı önden çektiğim için çok daha rahat oluyor) karıştıracağınız kapta bir süre bekler ise, suyunu veriyor. Bu suyu süzüp, yumurtasını kırıp, maydanoz, dereotu, tuz,karabiber ve kabartma tozu ilavesinden sonra unu ayarlayabilirsiniz. Yapanlar bilir, biraz koyu kıvamlı olacak. Ancak; en güzel ayarlama şekli kızgın yağa bir kaşık koyup denemek. Dağılmıyor ise tamamdır. Kızartma işlemi sırasında ara ara un ekleyebilirsiniz. Bekledikçe hafif sulanabilir. Niye bu kadar detaylı yazmaya çalıştım, hem olmuyor diyenleri çok dinledim, hatta yapmaktan vazgeçenleri, hem benim de bir iki defa dağılma işi başıma geldi. Bir de böyle deneyin, bu sefer olacak. İşte tarif...

Malzemeler:
3 adet kabak,

2 kök yeşil soğan,
biraz maydonoz,
dereotu,
4 yumurta,
4 yemek kaşığı un,
1 paket kabartma tozu
tuz,karabiber,pul biber.

Yapılışı:


Kabaklar soyulup rendelenir,diğer malzemeler de doğranıp mücver hamuru hazırlanır.kıvamı sulu olursa biraz daha un ilave edilebilir.kızdırdığımız yağa kaşık kaşık konulur ve düzeltilir sonra da mümkünse 2 kat kağıt havlu üzerine alınır,soğumadan afiyetle yenir.
afiyet olsun