Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

19 Temmuz 2013 Cuma

KÖZ İMAM BAYILDI

KÖZ İMAM BAYILDI

4 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
4 - 5 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı salça tuz karabiber kırmızı biber ve kimyon


Patlıcanlar alaca soyulur ve teflon tavada, kısık ateşte çevirerek hafif yumuşayana kadar közlenir.

Diğer tarafta soğan yarım halka şeklinde, sivri biberler minik doğranır ve zeytinyağında hafif sotelenir ardından kıyılmış sarımsaklar eklenir ve bir iki dakika çevrilir. En son kabuğu soyulup küp doğranmış domatesle ilave edilerek hafif suyunu çekene kadar pişirilir ve tuz karabiberi kırmızı biberi ve kimyonu serpilip karıştırılarak ocaktan alınır.

Közlenen patlıcanlar yayvan bir pişirme kabına alınarak tuzlanır ve karnı yarılır iç kısmı hafif kenarlara itilerek hazırlanan karışımdan doldurulur. Üzerlerine dörde bölünüp içi çıkarılmış çarliston biberler dizilir. Artan iç bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırılarak patlıcanların etrafına dökülür ve ocakta veya fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir afiyet olsun