Home » , , » Turşu Nasıl Kurulur Çubuk Turşusu Tarifi

Turşu Nasıl Kurulur Çubuk Turşusu Tarifi

Memleketi Çubuk olan biri olarak size turşu nasıl kurulur konusunda bilgi vermek istiyorum. Turşu benim çok sevdiğim yiyecekler arasındadır. Özellikle salatalık turşusu ve biber turşusu. Çubuk turşusuyla meşhur olan ve dünyadaki tek turşu festivali olan yerdir.

Malzemeler:
Salatalık Turşusu için:
Salatalık, yeşil biber, sarmısak, sirke, dereotu, tuz, su, limon tuzu.



Karışık turşu için:
Domates, biber, salatalık, kavun(kelek), sarmısak, sirke, tuz, limon tuzu.

Yapılışı:
Salatalıklara iğne yardımıyla birkaç delik açılır. Bidonun içerisine bir kat salatalık, bir kat biber, bir kar soyulmuş bütün diş sarmısak koyulur ve bu şekilde bidon doldurulur. 5 kiloluk bidona bir avuç tuz ve 1 veya 1,5 su bardağı sirke koyulur ve su ile tamamlanır. En üst kısma 3-5 dal dere otu defne yaprağı ve bütün olarak 5-6 limon tuzu atılır. Ağız kısmı çok iyi sıkılanıp salatalıklar sararana kadar bekletilir. Afiyet olsun.





Yazan : Seçil

Şifalı bitkiler, yemek tarifleri, pratik bilgiler, güzellik ve bakım, kür tarifleri.

Sosyal Medya: Facebook | Twitter | Google Plus