Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

19 Temmuz 2013 Cuma

Yaz Tatlısı

Yaz Tatlısı
Malzemeler (6 kişilik)

1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak
6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir)
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
4 yemek kaşığı (60 ml) su
4 su bardağı (450 g) karışık mevsim meyveleri

Süslemek için;
Nane yaprağı
Yarım limonun suyu



Tatlı Tarifi

1- Ekmekleri dilimleyip, kabuklarını çıkarın. Bir kek kalıbının kenarlarına ve tabanına döşeyin. En son kalıbın üzerini kapatmak için birkaç tanesini ayırın. Ahududuyu, 1/4 su bardağı şeker ve suyla birlikte bir tencere­ye koyun. Ahududuları hafifçe ezerek, kısık ateşte pişirin. Şeker eriyince ateşten alın.
2- Ahududulu karışımı, mutfak robotuna ya da blender’a koyup, pürüzsüz olana kadar çekin. Altına bir kase koyup, süzgeçten geçirin. Süzgeçte kalan tortuları atın.
3- Süzülmüş meyve püresini kalan şeker ve limon suyuyla karıştırın.
4- Kalıptaki ekmek parçalarını çıkarıp, ahududulu pürenin içine batırırı. Kalıba iyice yerleştirin.
5- Meyve püresini, kaşıkla ekmeklerin üze­rine döküp üstlerine bastırın. Ayırdığınız ekmek dilimlerini de püreye batırıp, en üste dizin. Önceden püreye batırdığınız ekmek dilimlerini de üstlerine koyun.
6- Kalıbı streçle sarın. Küçük bir tabağı kalı­bın üzerine koyun. Tabağın üzerine bir­kaç konserve koyup, 8-24 saat kadar buzdo­labında soğutun.
7- Kalıbın üzerindeki konserveleri, tabağı ve streç filmi kaldırın. Pudingin kalıptan rahatça çıkması için, kalıpla puding arasında bir bıçak gezdirin. Sonra ters çevirip bir ser­vis tabağına koyun. Nane yaprağı ve birkaç ahududuyla (ya da arzu ettiğiniz meyvelerle) süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.