Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

22 Ağustos 2016 Pazartesi

Bebeklerde Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür

Bebeklerde ateş neden çıkar, bebeklerde yüksek ateşin sebepleri, ateş nasıl düşürülür? Bebeğimin ateşi 39, 40 derece olursa ne yapmalıyım? Bu ve bunun gibi soruların cevabı yazımızda.


Bebeklerde ateş genellikle enfeksiyon yani bir virüs veya bakterinin vücuda girmesinden kaynaklanır. Üşütme ile bebekler kolay kolay hasta olmaz, üşütme ancak bir enfeksiyonu tetiklerse yani bağışıklık sistemini zayıf bırakarak virüs ya da bakterinin etkinliğini artırmasıyla bebeği hasta eder. Gündüz ateş yükselme belirtileri görülürse akşam ve gece vakitlerinde büyük ihtimalle ateş daha da yükselir. Benim bebeğim bu durumu 2 defa yaşadı ordan biliyorum :)


Kan tahlili verdiğimizde kanda enfeksiyon çıkmadı, bu da kaka ya da idrarında bir enfeksiyon olabilir şüphesini getirdi. İdrar testinde de bir enfeksiyon bulgusu çıkmadı. Bebeğimizin ateşlenmesinin sebebinin diş çıkarmasına bağlı olduğu söylendi. Bazı kaynaklarda diş çıkarmanın yüksek ateş yapmadığı söylense de sanırım sebep diş çıkarması.

Akşam saatlerinde 38 civarı olan ateş gece iyice yükseldi. Biz de her anne baba gibi korkuya kapıldık. Bebeğin üzerini kesinlikle örtmeyin, ince kıyafetler giydirin. Yaz mevsimi ise zaten sıcak olduğundan sadece zıbın giydirdik. Ateşini kontrol altında tutmak için koltuk altlarına alnına ve göğsüne ıslatılmış pamuk koyduk. Kesinlikle kolonya, ispirto kullanmayın. Ayrıca aşırı soğuk buzlu su da kullanmayın. Bunlar ters etki yapar. Gece bir kaç defa duş aldırdık. Ilık suyla yapılan duş esnasında sürekli su dökmeyin, arada 1-2 dakika beklesin ki vücudu soğutsun. onra tekrar su dökün. Banyo yaptıramıyorsanız ıslak pamukla alnını vücudunu koltuk altlarını silin. S Ateş düşürücü fitil günde 1 defa verilebiliyor, parol veya benzer şuruplar da 6 saat arayla. Sakın fazla vermeyin ve ateşi 39 dan düşükse vermeyin. Karaciğerine zarar verebilir. Allah'ın izniyle ertesi gün ateşi düştü. 

Ateş çıkması aslında vücudun mikroplarla savaştığı anlamına gelir fakat kontrol altında tutmak gerekir. Bu yazılanlar sadece tavsiyedir, doktora sormadan ilaç kullanmayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.