28 Kasım 2012 Çarşamba

Beyran Tarifi

Beyran Tarifi

Antep mutfağında kalbimi en fazla fetheden şey Beyran Çorbası olmuştu. İçinde kuzu eti, pirinç ve pul biber olan, bol acılı bir çorba. Sabahları yenen bu çorba (aslında yemek de denebilir) o kadar lezzetli, o kadar doyurucu bir şey ki ne desem boş. Biraz olsun anlatabilmek için tarifini vereyim dedim.

Malzemeler : 

• 1 kg. kemikli gerdan,
• 300 gr. pirinç
• 100 gr. yaprak biber,
• 100 gr. tuz,
• 50 gr. karabiber,
• 10 diş sarımsak,
• 100 gr. beden yağı (iç yağı). 
 
Hazırlanışı:

Bir tencerede 1 kg. et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar kaynatılır ve bu arada etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Başka bir tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dakika daha sonra haşlanmış bu pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır, kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.