Biberli Hindi Tarifi
Hindi etini bayıla bayıla yiyen çok kişiye rastlamış değilim.Genelde, “kuru ve tatsız” diye adlandırılır. Ancak, çok besleyici ve sağlıklı bir et. Üstelik, çeşnilendirilince tadı da süper oluyor.
Malzemeler :
• 350 gr kuşbaşı hindi
• 80 gr kırmızı dolmalık biber
• 80 gr yeşil dolmalık biber
• 40 gr soğan
• 100 gr domates
• 5 ml sıvıyağ
• 10 gr kuru nane
• 100 ml su
Hazırlanışı:
Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın.
Hafif pembeleşince hindileri atın, tahta kaşıkla karıştırın.
İnce uzun doğranmış biberleri katın, rendelenmiş domatesi ekleyin, yarım bardak suyu koyun, kapağını kapayıp pişirin.
İndirmeden nanesini koyun. Biraz daha pişirip kapayın.
Hindi etini bayıla bayıla yiyen çok kişiye rastlamış değilim.Genelde, “kuru ve tatsız” diye adlandırılır. Ancak, çok besleyici ve sağlıklı bir et. Üstelik, çeşnilendirilince tadı da süper oluyor.
Malzemeler :
• 350 gr kuşbaşı hindi
• 80 gr kırmızı dolmalık biber
• 80 gr yeşil dolmalık biber
• 40 gr soğan
• 100 gr domates
• 5 ml sıvıyağ
• 10 gr kuru nane
• 100 ml su
Hazırlanışı:
Soğanı ince kıyın, sıvıyağı bir tavaya alın, kızdırın ve soğanları içine atın.
Hafif pembeleşince hindileri atın, tahta kaşıkla karıştırın.
İnce uzun doğranmış biberleri katın, rendelenmiş domatesi ekleyin, yarım bardak suyu koyun, kapağını kapayıp pişirin.
İndirmeden nanesini koyun. Biraz daha pişirip kapayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.