Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Camfıstıgı

Fıstık çamı'nın çekirdeğidir. Çam fıstığı, Gaziantep'te yetişen bir fıstık türüdür.

Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.

Çıkarılan sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukca yüksek bir besin maddesidir.

Türk mutfağında pilav, dolma ve helvanın bir malzemesi olarak kullanılır.


Çamfıstığı bitkisinin faydaları
Tekli doymamış yağ asitleri içeren Antep fıstığının, kalp rahatsızlıklarıyla ilişkilendirilen risk faktörlerini azaltmada olumlu sonuçlar gösterdiği bildirildi

İlgili konular: çam fıstığı, şam fıstığı, antep fıstığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.