Petek Börek
Malzemeler
4 ad. dikdörtgen milföy hamuru
200 gr. kıyma
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
2-3 y.k. sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kimyon
Pul biber(isteğe bağlı)
Yapılışı
Soğanları incecik doğrayalım, yağ ile beraber tavaya alıp soğanlar
şeffaflaşana kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim ve topaklanmasına
izin vermeden güzelce kavuralım. Kıyma çiğ kokusunu tamamen bıraktığında
ve rengi kahverengine döndüğünde baharatları ve tuzu ekleyelim. Ancak
kıymanın kavurma esnasında çok fazla kurumamasına özen gösterelim. Daha
sonra ılınması için kenara alalım. Tüm milföyleri iki yağlı kağıt
arasında hafifçe hem enine hem de boyuna inceltelim. Uzun kenarına
boydan boya kıyma harcından koyalım ve içe doğru silindir şeklinde
hafifçe, bastırmadan yuvarlayalım. Diğer iki milföy hamuruna da aynı
işlemi uygulayalım ve fırın tepsisine yan yana bitişecek şekilde
koyalım. Kalan inceltilmiş son milföyün üzerine kesik çizgiler atalım ve
tepsideki ruloların üzerini bununla kaplayalım, uçlarını da alta
kıvıralım. En üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecede
ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim