Cezeryeyi çok severim, sanırım Mersin tarafına ait bir tatlı. Pestil ve lokum arası bir tatlı. Çok faydalı ve enerji veren bir yiyecek olan cezerye nasıl yapılır bakalım.
Cezerye Tarifi
Malzemeler
Yarım kilo haşlanmış havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
100 gr ceviz
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Tarif
İlk etapta önceden haşladığımız havuçlarımızı rendeliyoruz. Ocağımızın
altını yakalım ve hiç yağ koymadan suyunu salana kadar tekrar çekene
kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kısıp 1 su bardağı toz
şekeri ilave edelim. Aynı şekilde toz şekerler eriyene kadar
karıştırmaya devam edelim. Şeker iyice eridikten sonra karıştırmaya
devam ederken aynı anda rondodan geçirilmiş 100 gr cevizi ilave edip
karıştırmaya devam edelim.
Ocağın altını kapatıp bisküvileri
kırarak ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Daha sonra soğumaya
bırakalım. Cezeryeyi ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Daha sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten
sonra çıkartıp hindistan ceviziyle süsleyip soğuk olarak servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun.