KOLAY MAKLUBE
3 su bardağı pirinç
1 kilo dana veya kuzu kuş başı
1 havuç
1 su bardagı bezelye
tuz ve sıvı yağ
yapılışı
öncelikle etlerimizi pişirelim ve sonra havuçları ve bezeleyeleride
ekleyip karışdıralım ve sebzeler pişince etlerin altını kapatalım bu
arada pirincmizi yıkayıp tuzlu 10 dakika kadar bekletelim ve suyunu
süzelim ocaga teflon tavamıza sıvı yağımızı koyalaım daha sonra
süzdürmüş oldugumuz pirincide ekleyip kavuralım ve daha sonra üzerine 3
su bardagı suyu ve tuzumuzu koyup karışdıralım ve altını kısık şekilde
pişirelim ve 10 dakika dinlendirelim altını kapatalım ve ben kalıp
olarak yuvarlak kek kalıbı kullandım öncelikle kalıbın altına pişirmiş
oldugum etleri yaydım daha sonra üzerine pişirmiş oldugum pilavı da
kalıba yerleşdirdim ve tepsiye ters çevridim yoğurt ve salatayla servis
yapdım afiyet olsun