KÖZ İMAM BAYILDI
4 adet patlıcan
5 adet domates
4 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
1 adet çarliston biber
4 - 5 adet sarımsak
1 tatlı kaşığı salça tuz karabiber kırmızı biber ve kimyon
Patlıcanlar alaca soyulur ve teflon tavada, kısık ateşte çevirerek hafif yumuşayana kadar közlenir.
Diğer tarafta soğan yarım halka şeklinde, sivri biberler minik doğranır
ve zeytinyağında hafif sotelenir ardından kıyılmış sarımsaklar eklenir
ve bir iki dakika çevrilir. En son kabuğu soyulup küp doğranmış
domatesle ilave edilerek hafif suyunu çekene kadar pişirilir ve tuz
karabiberi kırmızı biberi ve kimyonu serpilip karıştırılarak ocaktan
alınır.
Közlenen patlıcanlar yayvan bir pişirme kabına alınarak
tuzlanır ve karnı yarılır iç kısmı hafif kenarlara itilerek hazırlanan
karışımdan doldurulur. Üzerlerine dörde bölünüp içi çıkarılmış
çarliston biberler dizilir. Artan iç bir çay bardağı su ve 1 tatlı
kaşığı salça ile karıştırılarak patlıcanların etrafına dökülür ve ocakta
veya fırında iyice yumuşayana kadar pişirilir afiyet olsun