Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Güvecte Ahtapot Tarifi


 Malzemeleri:

* 500 gr ahtapot
* 1 adet soğan
* 2 adet domates
* 4 diş sarımsak
* 15-20 adet mantar
* 1 su bardağı krema
* 1 kahve fincanı beyaz şarap
* 1 kahve fincanı balık suyu
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı rende kaşar peyniri
* karabiber
* tuz

 Yapılışı:
1. Haşlanmış ahtapotlar doğranıp, bir kap içerisine konulur.
2. Tereyağında soğan ve sarımsak kavrulur. Dilimlenmiş mantarlar eklenip sotelenir. Domatesler ilave edilip 2-3 dakika pişirilir. Ahtapotlar ilave edilir.
3; Krema, balık suyu defne yaprağı ve şarap ilave edilip, bir taşım kaynatılır. Tuz ve karabiber eklenip ateşten alınır.
4. Birer kişilik güveçlere doldurulur. Güveçlerin üzerlerine rende kaşar peyniri serpiştirilip, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
5. Sıcak olarak servis yapılır.

1 yorum:

  1. Hayatta bir kez denenmesi gereken tatlardan biridir herhalde :)

    YanıtlaSil

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.