Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

1 Aralık 2012 Cumartesi

Alabalik Dolmasi


Malzemeler:
* 4 adet alabalık
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 2 diş sarımsak
* 2 adet kerevizin yeşil sapı
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 3 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* limon dilimleri
* 1 çorba kaşığı galeta unu
* kekik
* tuz
 Yapılışı:
1. Tereyağı fırın kabında ısıtılır. Soğan, havuç, sarımsak ve ceviz içi tereyağında 5 dakika kavrulur.
2. Kekik, tuz, galeta unu ve 1 çorba kaşığı sirke eklenip, pişirilir.
3. Alabalıkların başları kesilip, içleri ve kılçıkları ayıklanıp tuzlanır. Hazırlanan harç balıklara doldurulur.
4. Doldurulmuş balıklar fırın kabına yerleştirilir. 1 çorba kaşığı sirke ve zeytinyağı üzerine dökülüp, orta dereceli fırında pişirilir.
5. Dilimlenerek limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.