11 Eylül 2014 Perşembe
Renkli Kurabiye
Malzemeler
Malzemeler
2 yumurta
250 gr tereyağı
1,5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1 paket vanilya
Renkli toz gıda boyaları (kürdan ucuyla eklemeniz yeterli olacaktır)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın,
İçine küp küp doğranmış tereyağı ekleyin ve çırpın,
Toz malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın,
Toz karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek silikon bir spatula yardımıyla karıştırın,
Tüm malzeme bitince elinizle yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün,
Her bir parçayı ayrı bir renkle renklendirip yoğurun,
Baton kek kalıbının içini streç filmle kaplayın,
Renkli hamurlarınızı elinizle kalıp uzunluğunda ve genişliğinde açıp istediğiniz sırayla kalıba yerleştirin,
Hamuru dolaba kaldırıp en az 4 saat bekletin,
Hamuru kalıptan çıkarıp dilim dilim kesin,
Dilimlerin kenarlarını birer parmak kalınlığında kesip düzleyin,
Dilimleri 2′ye kesip kare kurabiyeler elde edin,
Ayırdığınız kenarları rastgele yuvarlayarak top kurabiyeler yapın,
Kurabiyeleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında (kareler 12 dk, yuvarlaklar 9 dk) pişirin.
Mini Kumpir
Malzemeler
4-5 tane patates
1 çay bardağı konserve bezelye (haşlanmış olabilir)
1 çay bardağı konserve havuç (haşlanmış olabilir)
Damak zevkine göre mısır
1 çay bardağı kornişon turşu
7-8 tane yeşil zeytin
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, mayonez, ketçap
Yapılışı
Malzemeler
4-5 tane patates
1 çay bardağı konserve bezelye (haşlanmış olabilir)
1 çay bardağı konserve havuç (haşlanmış olabilir)
Damak zevkine göre mısır
1 çay bardağı kornişon turşu
7-8 tane yeşil zeytin
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, mayonez, ketçap
Yapılışı
Patatesleri tencereye alın ve haşlayın. Haşladığınız patatesleri rendeleyip, geniş bir kaba alın. Rendelenmiş patateslerin üzerine tereyağı, tuz ve karabiberini ekleyin ve iyice karıştırın. Ayrı bir kapta bezelye, doğranmış havuç, doğranmış turşu ve parçalanmış zeytinleri karıştırın.
Hazırladığınız patatesli karışımı muflin kalıplarına koyun ve ortasına boşluk açın. Hazırladığınız diğer karışımı bu boşluğa doldurun. Üzerine mayonez ve ketçap ekleyerek servis yapabilirsiniz.
You are subscribed to email updates from ÇALIŞAN BAYANLARA PRATİK TARİFLER To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
İçi Kalpli Süpriz Kek
Malzemeler
2 adet kakaolu hazır baton kek
Baton kek kalıbı
Uygun boyutta kalp kalıp
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ılık süt
2 su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Limon rendesi (istenirse)
Yapılışı
Kakaolu keki bir parmak inceliğinde dilimleyin. Her bir dilimden kalp kalıp ile kakaolu bir kalp elde edin.
Şimdi, limon aromalı kek hamurunu hazırlamaya sıra geldi; yumurta ve şekeri mikserle 5-6 dakika çırparak, erimiş tereyağı ve ılık sütü ilave edin. Limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu da ilave ederek keki söndürmeden karıştırın.
Kek kalıbının tabanına kekten bir parmak kadar döküp, kakaolu kalp dilimlerini arada hiç boşluk bırakmadan ve kaydırmadan kalıbın içine dizin.
Kalan kek hamurunu da kalıba dökerek, kalp keklerin tamamen hamurla kaplanmasını sağlayın.
160 derece ısıdaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Malzemeler
2 adet kakaolu hazır baton kek
Baton kek kalıbı
Uygun boyutta kalp kalıp
3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı ılık süt
2 su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Limon rendesi (istenirse)
Yapılışı
Kakaolu keki bir parmak inceliğinde dilimleyin. Her bir dilimden kalp kalıp ile kakaolu bir kalp elde edin.
Şimdi, limon aromalı kek hamurunu hazırlamaya sıra geldi; yumurta ve şekeri mikserle 5-6 dakika çırparak, erimiş tereyağı ve ılık sütü ilave edin. Limon kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu da ilave ederek keki söndürmeden karıştırın.
Kek kalıbının tabanına kekten bir parmak kadar döküp, kakaolu kalp dilimlerini arada hiç boşluk bırakmadan ve kaydırmadan kalıbın içine dizin.
Kalan kek hamurunu da kalıba dökerek, kalp keklerin tamamen hamurla kaplanmasını sağlayın.
160 derece ısıdaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çılbır
Malzemeler
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Bir sahana su koyalım ve kaynatalım. Kaynayınca içine tuz ve sirke atalım.
Yumurtaları birbirine yakın şekilde dağıtmadan kaynayan suyun içine kıralım.
Beyazlar pişince ve sarılar da istediğimiz kıvama gelince (hafif sulu ya da katı, nasıl severseniz öyle) bir kevgir ile yumurtaları sudan çıkaralım ve servis tabağına koyalım.
Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştıralım (az biraz tuz da ekleyebiliriz)
Tereyağını küçük bir soslukta eritip kızdıralım ve içine pul biberleri atıp yakmadan iki-üç kere çevirelim.
Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da erimiş tereyağlı sosu gezdirelim ve afiyetle yiyelim.
Malzemeler
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
Bir sahana su koyalım ve kaynatalım. Kaynayınca içine tuz ve sirke atalım.
Yumurtaları birbirine yakın şekilde dağıtmadan kaynayan suyun içine kıralım.
Beyazlar pişince ve sarılar da istediğimiz kıvama gelince (hafif sulu ya da katı, nasıl severseniz öyle) bir kevgir ile yumurtaları sudan çıkaralım ve servis tabağına koyalım.
Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştıralım (az biraz tuz da ekleyebiliriz)
Tereyağını küçük bir soslukta eritip kızdıralım ve içine pul biberleri atıp yakmadan iki-üç kere çevirelim.
Yumurtaların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından da erimiş tereyağlı sosu gezdirelim ve afiyetle yiyelim.