11 Eylül 2014 Perşembe
Lahana Dolması
12 adet büyük lahana yaprağı
10 yemek kaşığı pirinç
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 iri kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 buçuk çay kaşığı tuz
10-15 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
2 dal taze nane
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Lahana yapraklarını sıcak suda 4-5 dakika haşlıyoruz.
İç harç için önce soğanı yağda kavuruyoruz.
Ardından salçasını, pirincini, baharatlarını ve tuzunu ilave edip 6-7 dakika kavuruyoruz.
En son küçük doğradığımız yeşillikleri ilave ediyoruz.
Küçük boy çerez kasesinin içine lahana yapraklarından bir tanesini seriyoruz.
Kasenin tabanına küçük bir lahana yaprağı daha seriyoruz ki iki kat olsun dibi.
Yaprağın üzerine 2 yemek kaşığı iç harçtan koyup, kenarlardan sarkan lahanaları üzerine bohça gibi kapatıyoruz.
Ters çevirip dolmaları pişireceğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
Aynı işlemi diğerleri için de uyguluyoruz.
Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.
Üzerine limon sıkarak ya da yoğurtla servis edebilirsiniz.
Çikolata Salamı
Malzemeler
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı çiğ badem
200 gr. bitter çikolata
70 gr. tereyağı
1 paket eti burçak bisküvi
10 adet kedidili bisküvisi
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı üzüm suyu
Yapılışı
Üzümleri üzüm suyunda biraz bekletiyoruz. Bu esnada bademleri tavada kızarana kadar kavuruyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Ardından ocaktan alıp tereyağını ekleyerek hızlı hızlı karıştırıyoruz. Bisküvi ve kedidilini ufak parçalara ayırıyoruz.
Üzümleri süzdürüp, bisküvi ve portakal kabuğu ile birlikte karıştırıyoruz ve ardından erittiğimiz çikolataya ekliyoruz. Şimdi salam şeklini verebiliriz.
Streç filmin üzerine karışımı yayıyoruz ve elimizle yuvarlayarak salam şeklini veriyoruz. Kenarlarını kapatıp buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Ardından dolaptan çıkarıp dilimleyerek, ister dondurma isterseniz sade servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Malzemeler
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı çiğ badem
200 gr. bitter çikolata
70 gr. tereyağı
1 paket eti burçak bisküvi
10 adet kedidili bisküvisi
3 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağı üzüm suyu
Yapılışı
Üzümleri üzüm suyunda biraz bekletiyoruz. Bu esnada bademleri tavada kızarana kadar kavuruyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Ardından ocaktan alıp tereyağını ekleyerek hızlı hızlı karıştırıyoruz. Bisküvi ve kedidilini ufak parçalara ayırıyoruz.
Üzümleri süzdürüp, bisküvi ve portakal kabuğu ile birlikte karıştırıyoruz ve ardından erittiğimiz çikolataya ekliyoruz. Şimdi salam şeklini verebiliriz.
Streç filmin üzerine karışımı yayıyoruz ve elimizle yuvarlayarak salam şeklini veriyoruz. Kenarlarını kapatıp buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Ardından dolaptan çıkarıp dilimleyerek, ister dondurma isterseniz sade servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Makarna Salatası
Malzemeler
1 paket midye makarna
5 kaşık yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
4 adet salatalık
1 adet havuç (rendelenecek)
1 dal dereotu
2 kaşık zeytinyağ
Yapılışı
Makarnalarımızı haşlayıp 5dk soğuksuda bekletiyoruz ve suyunu süzüp derince bir kaba alıyoruz hemen zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra sırası ile yoğurt, mayonez ekleyip sarımsakları da rendeleyip bir güzel karıştırıyoruz daha sonra küp doğranmış salatalık, rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotumuzu ilave ederek salatamızı yenebilir bir hale getirip biraz da tuz atarak noktalıyoruz.
Malzemeler
1 paket midye makarna
5 kaşık yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
4 adet salatalık
1 adet havuç (rendelenecek)
1 dal dereotu
2 kaşık zeytinyağ
Yapılışı
Makarnalarımızı haşlayıp 5dk soğuksuda bekletiyoruz ve suyunu süzüp derince bir kaba alıyoruz hemen zeytinyağını ilave edip karıştırdıktan sonra sırası ile yoğurt, mayonez ekleyip sarımsakları da rendeleyip bir güzel karıştırıyoruz daha sonra küp doğranmış salatalık, rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotumuzu ilave ederek salatamızı yenebilir bir hale getirip biraz da tuz atarak noktalıyoruz.
Yoğurtlu Milkshake
Malzemeler
1 su bardağı tatlı yoğurt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı bal
5-6 adet küp buz
Yapılışı
Bir mutfak robotu veya blenderda; yoğurt, süt, hindistan cevizi ve balı 3-4 dakika, köpük köpük oluncaya kadar karıştırın.
Malzemeler
1 su bardağı tatlı yoğurt
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
2 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı bal
5-6 adet küp buz
Üzeri için;
2 yemek kaşığı çikolata rendesi
Yapılışı
Bir mutfak robotu veya blenderda; yoğurt, süt, hindistan cevizi ve balı 3-4 dakika, köpük köpük oluncaya kadar karıştırın.
Bir sürahinin içine buzları koyup, üzerine bu karışımı boşaltın ve buzdolabına koyun.
Servis yaparken bardaklara boşaltın ve üzerine çikolata rendesi serpiştirin.
Rengarenk
Malzemeler
Yapılışı
Bir tencereye zeytin yağını koyunuz.
Yağa soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleştiriniz.
Julyen doğradığınız biberleri, havuçları ekleyiniz ve karıştırınız.
Yarım ay şeklinde doğradığınız kabaklarınızı da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyiniz ve tekrar karıştırınız.
Tencerenin kapağını kapatınız ve kontrollü olarak pişiriniz. (20 dakika önerilir.)
Malzemeler
5 adet orta boy kabak (yarım ay şeklinde doğranmış)
2 adet kapya biber (çekirdekleri çıkarılmış,julyen doğranmış)
2 adet havuç orta boy (julyen doğranmış)
1 orta boy soğan (halka şeklinde doğranmış)
5 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
4 çorba kaşığı zeytin yağı
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
1/2 demet taze nane (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Bir tencereye zeytin yağını koyunuz.
Yağa soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleştiriniz.
Julyen doğradığınız biberleri, havuçları ekleyiniz ve karıştırınız.
Yarım ay şeklinde doğradığınız kabaklarınızı da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyiniz ve tekrar karıştırınız.
Tencerenin kapağını kapatınız ve kontrollü olarak pişiriniz. (20 dakika önerilir.)