Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

11 Eylül 2014 Perşembe

Üç Renkli Salata

Malzemeler

7-8 tane havuç
3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase büyük boy süzme yoğurt
Mayonez
Ceviz
Tuz

Maydanoz

Yapılışı

İlk olarak havuçları rendeleyin ve tavaya sıvı yağ koyup havuçları soteleyin. Soğuması için bekletin. 1.resimdeki gibi kelepçeli kalıba soğumuş olan havuçları bastırarak yayın. 2.resimdeki gibi süzme yoğurt, tuz ve mayonezi iyice karıştırıp havucun üzerine yayın. 3.resimdeki gibi çekilmiş ceviz ile kaplayın. 4.resimdeki gibi küçük küçük küpler halin de kesilmiş kırmızı bibere tuz atıp karıştırın ve cevizlerin üzerine yayın. 3-4 saat yada 1 gece buzdolabında bekletin ve 5.resimdeki gibi servis tabağına alıp kelepçeyi çıkartın. Son olarak kıyılmış maydanoz ve ceviz ile süsleyip dilimleyerek servis yapın…



23 Ekim 2013 Çarşamba

Peynirli ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek

Malzemeler

3 yumurta
2 salçalık kırmızıbiber
2 sivri biber
1 dolmalık sarı biber
200 gr rendelenmiş beyaz peynir
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı tam buğday unu
5~6 dal maydanoz ve dereotu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Yapılışı

Biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip biberleri hafif soteleyin. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve peynirleri ekleyip çırpmaya devam edin. Ilınan biberleri ekleyin. Tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak ince kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarın. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


29 Eylül 2013 Pazar

Herkese merhaba,

Farklı tarifler denemeyi ve misafirlerinize süprizler yapmayı seviyorsanız gelin bu keki deneyin...

Olur mu demeyin, yapmışlar, olmuş 
Sevgiler, görüşmek üzere

Yumurta Kabuğunda Browni Kek

Malzemeler
12-16 adet XL yumurta kabuğu
200 gr bitter çikolata

125 gr tereyağı
3 yumurta
200 gr şeker
125 ge un
3 yemek kaşığı kakao
1 tutam tuz

Yapılışı
Bir tirbuşon ile kabukları dikkatle delin, sıkma torbasının ucunun içine gireceği bir delik oluncaya kadar yavaş yavaş büyütün. Büyütürken parmaklarınızı da kullanabilirsiniz.


İçlerini boşaltmak için bir ahşap şiş kullanabilirsiniz.

1 litreye 100 gr tuz ile bir karışım hazırlayın ve büyük bir kaseyi doldurun ve yumurta kabuklarını yarım saat tuzlu suda bekletin.

Bir kağıt havlu üzerine delikleri aşağı gelecek şekilde kurumaya bırakın.

Bir enjektör veya huni ile kabukların içine yağ dökün ve içine iyice yayın ve fazlasını dökün.
Tereyağını mikrodalgada 45-60 sn eritin doğranmış çikolataları ekleyin, önce erimesi için biraz zaman verin ve iyice eriyinceye kadar karıştırın. Gerekirse tekrar mikrodlagada biraz eritebilir veya benmari usulünü de kullanabilirsiniz.
Yumurtaları ve şekeri mikserin düşük ısısında çırpın (veya elle)
Çikolata ve tereyağını da ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un, kakao ve tuzu ekleyerek düşük hızda çırpın
Karışımı sıkma torbasına alın ve yumurtaları 3/4 oranında doldurun, daha fazla doldururmayın.
Varsa uygun ölçüde cupcake kalıbı kullanabilirsiniz veya aluminyum folyo ile yuvalar yapabilirsiniz.
Yumurtaların dışında leke olduysa nemli bezle silin.
180 dereye önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin.
Tamamen soğumasını bekleyin.
Delik yerlerini aşağı getirerek servis tabağına alın.
SERVİS SIRASINDA İNSANLARIN YÜZÜNE BAKMAYI UNUTMAYIN :))










Herkese merhaba,

İş çıkışı kolayca yapıp, sıcak bir çayla mideye indirebileceğiniz süper bir tarif buldum. İçeriği bana biraz karışık geldi açıkçası. İsteyen malzemeleri farklılaştırabilir. S
Sevgiler, görüşmek üzere

Sebzeli Baget Dilimleri

Malzemeler


200 gram közlenmiş ve küp şeklinde dilimlenmiş kabak

100 gram közlenmiş ve küp şeklinde dilimlenmiş patlıcan
100 gram dana jambon
50 gram közlenmiş biber
6 adet haşlanmış yumurta
2 adet baget ekmek
Mayonez
2 çorba kaşığı ketçap
İnce kıyılmış fesleğen
Sızma zeytinyağı
Yapılışı
Yumurtaları, jambonu ve közlenmiş biberleri küp şeklinde doğrayın.
Fesleğen ve sebzeleri ekleyip karıştırın.
2 çorba kaşığı mayonez, 2 çorba kaşığı ketçap ve sızma zeytinyağı ilave edin.
Bagetleri 3 eşit parçaya bölüp iç kısımlarını çıkartın.   
Bagetlerin  içini  yumurtalı  ve sebzeli karışımla  doldurup alüminyum folyo ile sarın.
Buzdolabında 10 dakika dinlendirdikten sonra bagetleri alüminyum folyodan ayırın.
16 parça olacak şekilde dilimleyerek servis yapın.

Herkese merhaba,

Çikolata ve muzu bir arada çok yakıştıranlara pratik ve leziz bir tarifim var bugün...

Kolayca servis edebileceğiniz bu lokmalık tatlıya bayılacaksınız :)



Çikolatalı Muzlu Krep

Malzemeler

1 iri yumurta
1,5 çay bardağı içme suyu
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket vanilya (olmasa da olur)
4 adet muz
Hazır çikolata sosu


 Yapılışı

1- Yumurta ve suyu iyice çırpıyoruz. İçine pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
2- Sıvı karışıma un, kakao ve vanilyayı ekliyoruz. Pürüzsüz bir karışım olana kadar karıştırıyoruz. Topak olmamasına gayret edin. Ben blanderla çırpma işlemini yapıyorum.
3- Yanmaz tavada yağ koymadan (eğer tavanız yanmaz değilse azcık sıvı yağ koyun) Kepçe yardımıyla ortasına koyuyoruz ve yanlamasına tuta tuta tüm tavanının zeminini kaplamasını sağlıyoruz. Göz göz olduğunda spatulayla ters çeviriyoruz.
4- Pişen krepleri bir tabağa alıyoruz. Muzu uç kısmına koyup rulo yapıyoruz. Ve parmak kalınlığında dilimleyip servis tabağına alıyoruz. Hazır çikolata sosunu çay kaşığı yardımıyla dilimlerin üzerine döküyoruz. (arzuya göre balda dökebilirsiniz)
Afiyet olsun.

Güzel bir kebap tarifi ile karşınızdayım.


Patatesli Tart Kebabı
Malzemeler

Tart kalıp için:

Küçük boy 7 tane patates

Haşlamak için patatesin üstünü biraz geçicek kadar su

1 tatlı kaşığı pul biber

Biraz karabiber ve tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağı da olabilir)
1 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzemeler:
Yarım kilo antrikot kuşbaşı dana et
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Yeterince pul biber, kekik karabiber veya istediğiniz baharatlar olabilir
100 gr taze kaşar
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız patatesin suyunu süzüp kenara koyun. Patatesleri ezip baharatını, ununu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzunu katıp yoğurun buzluğa kaldırıp yarım saat dinlendirin. Yağı tencereye koyun etleri kızgın yağda soteleyin. İçine minik doğradığınız sarımsağı ilave edip onları da soteleyin. Patatesten ayırdığınız sudan 2 çay bardağı ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin. Dolaptan patatesi çıkarıp yağlı kağıt serili 28 santimlik kalıpta elinizi yağlayarak şekillendirin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 2 yemek kaşığı ketçap sürüp üstüne rendelenmiş kaşarı serin. Ortasını pişirdiğiniz etle doldurun. Önceden kızdırdığınız 190° C fırında 20 dakika pişirin pişerken etler kurumasın diye yağlı kağıtla örtün. Fırından çıkartmaya 5 dakika kala yağlı kağıdı alıp öyle pişirin. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile kızdırıp gezdirin. Fırında közlediğiniz biber, domatesle servis yapın.
Afiyet olsun.