Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

29 Eylül 2013 Pazar

Patatesli Tart Kebabı

Güzel bir kebap tarifi ile karşınızdayım.


Patatesli Tart Kebabı
Malzemeler

Tart kalıp için:

Küçük boy 7 tane patates

Haşlamak için patatesin üstünü biraz geçicek kadar su

1 tatlı kaşığı pul biber

Biraz karabiber ve tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağı da olabilir)
1 yumurta
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzemeler:
Yarım kilo antrikot kuşbaşı dana et
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
3 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Yeterince pul biber, kekik karabiber veya istediğiniz baharatlar olabilir
100 gr taze kaşar
2 yemek kaşığı ketçap
Yapılışı
Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız patatesin suyunu süzüp kenara koyun. Patatesleri ezip baharatını, ununu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzunu katıp yoğurun buzluğa kaldırıp yarım saat dinlendirin. Yağı tencereye koyun etleri kızgın yağda soteleyin. İçine minik doğradığınız sarımsağı ilave edip onları da soteleyin. Patatesten ayırdığınız sudan 2 çay bardağı ekleyin. Etler suyunu çekene kadar pişirin. Dolaptan patatesi çıkarıp yağlı kağıt serili 28 santimlik kalıpta elinizi yağlayarak şekillendirin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 2 yemek kaşığı ketçap sürüp üstüne rendelenmiş kaşarı serin. Ortasını pişirdiğiniz etle doldurun. Önceden kızdırdığınız 190° C fırında 20 dakika pişirin pişerken etler kurumasın diye yağlı kağıtla örtün. Fırından çıkartmaya 5 dakika kala yağlı kağıdı alıp öyle pişirin. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber ile kızdırıp gezdirin. Fırında közlediğiniz biber, domatesle servis yapın.
Afiyet olsun.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.