Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

22 Kasım 2012 Perşembe

Acili Fasulye Corbasi Tarifi



Acılı Fasulye Çorbası Tarifi
Farklı bir lezzet isteyenlere...

Malzemeler:
• 2 su bardağı haşlanmış fasulye
• 3 yemek kaşığı sıvı margarin
• 2 adet sivri biber
• 1 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• 6 su bardağı et suyu
• Tuz – karabiber

Sosu için:

• 2 yemek kaşığı sıvı margarin
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı: 

Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız. Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayınız. Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyiniz. Fasulyeleri önceden ıslatıp, haşlayınız. Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile çırpıcı da püre haline getiriniz.
Tavada 3 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar
kavurunuz. Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri biberleri ilave edip, sote etmeye devam ediniz. En son olarak rendelenmiş domatesi, püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip, kaynatınız. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada sıvı margarini, kuru naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.