Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

24 Kasım 2012 Cumartesi

Antep Fistik Corbasi Tarifi

Antep Fıstık Çorbası Tarifi

Antep fıstığından çorba olurmu hiç diyenler için, farklı bir lezzet arayanlara yemyeşil bir lezzet...

Malzemeler : 

300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz

Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı


Hazırlanışı:

Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın.Eti kevgirle ayrı bir yere alın.Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın.Suyunu muhafaza edin.
 Tereyağını bir tencerede eritin.Mısır ununu ilave edip pembeleştirin.Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın.Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.