Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

25 Kasım 2012 Pazar

Avcı Usulü Biftek Tarifi

Avcı Usulü Biftek Tarifi

Biftek alırken püf noktalara dikkat edersek yemeğimiz daha da lezzetli olur. En iyi biftek dananın az hareket eden kaslarından elde edilir. Ve en iyi biftek sulu, dana lezzeti içeren, kalın ve yumuşak olan biftektir. 

Malzemeler:

6 Parça biftek
200 Gr mantar
1 Adet soğan
2 Adet domates
2 Adet sivribiber
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
 
 
 
Hazırlanışı:

Biftekleri ızgarada veya teflon tavada arkalı önlü kızartın ve bir kenara koyun.
Uygun bir tencerede margarini eritin, yemeklik doğranmış soğanı ilave edip birkaç kez karıştırın.
Üzerine yıkanmış ve dilimlenmiş mantarları ekleyin ve 4 dakika karıştırak sote yapın.
İçine ince ince doğranmış sivribiberleri ve küçük kesilmiş domatesleri ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin, kapağını kapatıp biraz daha pişirin.
Bu sosu bifteklerin üzerine paylaştırıp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.