Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

24 Kasım 2012 Cumartesi

Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağı Çorbası Tarifi

Balkabağının çorbasıdamı olurmuş demeyin. Oluyor hemde çok lezzetli. Bende ilk duyduğumda olurmu hiç dedim çünkü biz sadece tatlısını yaparız. Birgün tatlısını yaparken bir parça kabakta çorba için ayırdım ve denedim çok güzel oldu. Zaten kabağı çok severim. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

500 gram bal kabağı
1 adet patates
1 adet havuç
1 tutam zencefil
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
8 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı:

Balkabağının kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
Aynı işlemi patates ve havuç için der yapın.
Derin bir tencereye; bal kabağı, patates, havuç, kırmızı mercimek ve tavuk suyunu ekleyin.
Tüm sebzeler yumuşayınca kadar pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp tuz ve kara biberini ilave edin.
El blendırı ile çorbayı ezip püre haline getirin ve tekrar ocağa alın.
Bir taşım kaynattıktan sonra servis kaselerine alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.