Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

25 Kasım 2012 Pazar

Banduma Tarifi

Banduma Tarifi


Banduma’nın yufkasını Kastamonu kadınları evde açıyor ama Kastamonu da yaşamıyor ya da yufka açmayı bilmiyorsanız (ki gerçekten zor bir iş) yufkacınıza danışıp elinde yok ise  1 gün önceden ıslamalık kuru yufka siparişi verebilirsiniz.
Banduma yapımında oldukça bol tereyağı kullanılıyor, siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz ama tadını güzelleştiren yegane şey tereyağı.


Malzemeler : 

35 cm çapında 4 ev yufkası
2 tavuk göğüs eti
1 kâse tavuk suyu
Dövülmüş ceviz içi
 
 
Hazırlanışı:

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın.Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın.Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
 
Tereyağını eritin.Tavuk suyunu kaynatın.Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin.Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin.İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın.En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin.Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin.Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.