Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

30 Kasım 2012 Cuma

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer Sarma Tarifi

Ciğer sarması çok zahmetli bir yemek olduğundan özel günlerde ve misafirlere yapılmaktadır. Kurban bayramlarında kurbandan alınan ciğerin üzerini kaplayan ince yağ tabakası ve karaciğer ile hazırlanmaktadır. 

Malzemeler : 

• 400 gr. kuzu ciğeri
• 600 gr kuzunun iç gömleği veya 2 adet yufka
• 1 adet domates
• 2 adet soğan
• Yarım demet dereotu
• Yarım demet maydanoz
• 1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çay kaşığı şeker
• 2 su bardağı pirinç
• 3 tatlı kaşığı şamfıstığı
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 3 çorba kaşığı margarin
• Tuz,karabiber, yenibahar


Hazırlanışı:

Bir tavada ciğeri, margarini, soğanı, şamfıstığını ve tuzu kavurun.
Pirinci, üzümü, tarçını, şekeri, kıyılmış maydanozu ve dereotunu ekleyip suyunu koyun.
Suyunu çektirinceye kadar pişmesini bekleyin. Yufkaları derin bir kaba yayıp içlerine sote edilmiş olan karışımdan doldurun yufkalar kapatın.
Fırında 20 dk.süreyle pişirip servis tabağına çevirin.Servise hazırıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.