Dana Sote Tarifi
Malzemeler :
• 75 gr. margarin
• 750 gr. ince doğranmış dana eti
• Tuz
• Karabiber
• 250 gr. (2 orta boy) soğan
• 250 ml. (1 su bardağı) et suyu
• 1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
Malzemeler :
• 75 gr. margarin
• 750 gr. ince doğranmış dana eti
• Tuz
• Karabiber
• 250 gr. (2 orta boy) soğan
• 250 ml. (1 su bardağı) et suyu
• 1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Ön hazırlık olarak soğanı piyaz`da olduğu gibi doğrayın.
- Maydanozu ince olarak kıyın.
- Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
- Margarini harlı ateşte bir tavada eritin.
- Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin.
- Tuzunu ve biberini serpip, sık sık karıştırarak, etleri sote edin.
- Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık karıştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3 -4 dakika pişirin.
- Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın.
- Kabı ateşten alın.
- Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına alın.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.