Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

30 Kasım 2012 Cuma

Dana Sote Tarifi

Dana Sote Tarifi

Malzemeler :

• 75 gr. margarin
• 750 gr. ince doğranmış dana eti
• Tuz
• Karabiber
• 250 gr. (2 orta boy) soğan
• 250 ml. (1 su bardağı) et suyu
• 1/2 demet maydanoz 

Hazırlanışı:


  1. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz`da olduğu gibi doğrayın. 
  2. Maydanozu ince olarak kıyın. 
  3. Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. 
  4. Margarini harlı ateşte bir tavada eritin. 
  5. Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin. 
  6. Tuzunu ve biberini serpip, sık sık karıştırarak, etleri sote edin. 
  7. Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık karıştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3 -4 dakika pişirin. 
  8. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. 
  9. Kabı ateşten alın.
  10. Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına alın. 
  11. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.