Badem: Yumuşatıcı, balgam söktürücü ve sakinleştirici özelliklere sahiptir. Yağ deposudur.
Badem yağı: Dahilen müshil, haricen yumuşatıcı ve yara iyi edici olarak kullanılır.
Çağlası, meyve içi çerez olarak yenir; şekerlere, pastalara konur
Badem bitkisinin faydaları
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Vitamin mineral için iyi bir kaynaktır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kilo vermeye yardımcıdır
Safra taşlarının oluşumunu önler
İlgili konular: balgam söktürücü
Badem yağı: Dahilen müshil, haricen yumuşatıcı ve yara iyi edici olarak kullanılır.
Çağlası, meyve içi çerez olarak yenir; şekerlere, pastalara konur
Badem bitkisinin faydaları
Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Vitamin mineral için iyi bir kaynaktır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kilo vermeye yardımcıdır
Safra taşlarının oluşumunu önler
İlgili konular: balgam söktürücü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.