Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Caldereta de cordero (Etli fasulye)

Malzemeler

Caldereta de cordero(Etli fasulye)
4 kişilik

Gerekli malzeme:
* 2 kg kuzu eti, * 1 soğan
* 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye,
* 6 diş sarımsak * 1 yeşilbiber
* 1 çuşka biberi
* 2 orta boy havuç
* 1 kadeh beyaz sek şarap
* 2-3 dal kıyılmış nane
* 2 domates
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı et suyu
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* Tuz,karabiber

...

Caldereta de cordero (Etli fasulye)  tarifi

1 – Bir tavada sarımsakları kızartıp başka bir tabağa alın.Aynı yağda kuşbaşı doğranmış etleri kızartıp bunları da ayrı bir kaba alın.Yağı değiştirmeden,ince doğranmış çuşka biberi, yeşilbiberi,soğanı,kıyılmış havuçları aynı kapta soteleyin ve bunları mikserden geçirin.
2 – Bu karışıma sotelenmiş etleri ve sarımsakları ilave edin.
3 – Bir kapta et suyu ve unu karıştırıp etlerin üzerine ekleyin.En son olarak şarabı,tuz ve karabiberi ilave ederek bir süre daha pişirin. Pişmeye yakın taze naneyi kıyıp,yemeğe ekleyin.
4 – Haşlanmış kurufasulyelerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.