Gerekli Malzemeler:
* 8 adet alabalık filetosu
* 6 adet domates
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 1 adet soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet limon suyu
* maydanoz
* tuz ve karabiber
Domatesli Alabalık Yapılışı:
1. Balık filetoları temizlenip, yıkanır. Karabiber, tuz ve limon suyu ile terbiye edilir.
2. Bir tencerede zeytinyağında sarımsaklar ve soğan kavrulur. Domates püresi ve doğranmış domatesler eklenip, yaklaşık 10 dakika pişirilir.
3. Domates sosunun içerisine fileto balıklar dizilip, kaynamaya bırakılır.
4. Servis tabağına alınan balıkların üzerine maydanoz ve yemeğin suyundan konulup, sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.