Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

8 Aralık 2012 Cumartesi

Elbistan Tava





Malzemeler:

250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak – tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için:
sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber
Yapılışı:

250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin.
Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin.
Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin.
Daha sonra tavayi ocaktan alın.1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin.
Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın.
Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın.
Rengini kaybettirmeden kızartın.
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın.
Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.
Etleri bir güvece yayın.
Üzerine patlıcanları dizin.
Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin.
Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.
Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.