Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Etli Taze Fasulye

Malzemeler:

* 2 tane, kuru soğan
* 500 gram, kuşbaşı et
* 1 kg. taze fasulye
* 2 tane, domates
*1 kahve fincanı, zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tatlı toz biber
* tuz
* 1 çay fincanı, kaynar içme suyu

...

Etli Taze Fasulye Tarifi:
Orta boy bir tencereye, zeytinyağını, eti ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım. Et suyunu salıp cekene kadar birlikte kavuralım. Üzerine küp doğranmış domates ve ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeyi alalım, kısık ateşte kavurarak pişirelim. Suyunu cektikten sonra, sıcak su ve kırmızı toz biberi ilave edelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer fasulye pişmezse sıcak su ekleyebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.