Malzemeler
Karnıbahar Musakka(4 kişilik)
* 1 orta boy karnıbahar
* 250 gram yağsız kıyma
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 domates
* Tuz
...
Karnıbahar Musakka tarifi
1 – Karmbaharın saplarını kesin,çiçekleri
dağıtmadan ayırın.Tuzlu suda 10 dakika haşlayın,soğutun.
2 – Kıymayı çelik tencerenizde soğan ve margarinle
suyunu çekinceye kadar kavurun.Ayrı bir kaba
alın.Sonra karnıbaharı çiçek kısmı yukarıya
gelecek şekilde tencereye dizin.
3 – Kıymayı üzerine dökün.Domatesleri üzerine
koyun. En kısık alevde (yarımda da az) 20-25
dakika pişirin,10 dakika dinlendirin
Karnıbahar Musakka(4 kişilik)
* 1 orta boy karnıbahar
* 250 gram yağsız kıyma
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 domates
* Tuz
...
Karnıbahar Musakka tarifi
1 – Karmbaharın saplarını kesin,çiçekleri
dağıtmadan ayırın.Tuzlu suda 10 dakika haşlayın,soğutun.
2 – Kıymayı çelik tencerenizde soğan ve margarinle
suyunu çekinceye kadar kavurun.Ayrı bir kaba
alın.Sonra karnıbaharı çiçek kısmı yukarıya
gelecek şekilde tencereye dizin.
3 – Kıymayı üzerine dökün.Domatesleri üzerine
koyun. En kısık alevde (yarımda da az) 20-25
dakika pişirin,10 dakika dinlendirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.