Malzemeler:
1 dana nuar
1 tane, soğan
2 defne yaprağı
1 tane, havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 miktar, maydanoz sapı
Sosu için:
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber
su
Püresi için:
4 tane patates
1 yemek kaşığı, teryağı
1,5 çay fincanı, süt
tuz, su
...
Püreli Dana Rosto Tarifi:
Bir tencereye irice doğradığımız soğanları alalım, dana nuarı, suyu defne yaprak ve maydonoz saplarını üçe böldüğümüz havuçları ilave edip pişmeye bırakalım.
Püresi için, patatesleri soyalım, kesme tahtasının üzerinde incecik keselim. Bir tavaya alalım, üzerine süt ve su koyalım pişmeye bırakalım. Piştikten sonra üzerine ayırdığımız süt ve tereyağını alıp ezirerek sütü yedirelim, tuzunu ayarlayalım.Kıvama gelen püreyi, ocaktan alalım. Sosu içi, tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince kestiğimiz sarımsakları ilave edip soteliyelim. Üzerine sulandırdığımız salçayı ilave edelim, tuz ve baharatlarını ayarlayalım bir taşım kaynatalım, kıvama gelince ocaktan alalım. Pişen eti dilimleyelim servis tabagının kenarına dizelim, hazırladığımız püreyi tabagın ortasına alalım et ve pürenin üzerine sos dökerek servise sunalım. Afiyet olsun
1 dana nuar
1 tane, soğan
2 defne yaprağı
1 tane, havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 miktar, maydanoz sapı
Sosu için:
1 yemek kaşığı, domates salçası
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz, karabiber
su
Püresi için:
4 tane patates
1 yemek kaşığı, teryağı
1,5 çay fincanı, süt
tuz, su
...
Püreli Dana Rosto Tarifi:
Bir tencereye irice doğradığımız soğanları alalım, dana nuarı, suyu defne yaprak ve maydonoz saplarını üçe böldüğümüz havuçları ilave edip pişmeye bırakalım.
Püresi için, patatesleri soyalım, kesme tahtasının üzerinde incecik keselim. Bir tavaya alalım, üzerine süt ve su koyalım pişmeye bırakalım. Piştikten sonra üzerine ayırdığımız süt ve tereyağını alıp ezirerek sütü yedirelim, tuzunu ayarlayalım.Kıvama gelen püreyi, ocaktan alalım. Sosu içi, tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince kestiğimiz sarımsakları ilave edip soteliyelim. Üzerine sulandırdığımız salçayı ilave edelim, tuz ve baharatlarını ayarlayalım bir taşım kaynatalım, kıvama gelince ocaktan alalım. Pişen eti dilimleyelim servis tabagının kenarına dizelim, hazırladığımız püreyi tabagın ortasına alalım et ve pürenin üzerine sos dökerek servise sunalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.