GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 bağ roka
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay bardağı krema
Su
...
Roka Çorbası tarifi
Tencereye unu alın sıvıyağda kavurun. Kavrulunca üstüne önce soğuk suyu, sonra sıcak suyu ilave edin. Çırpıp daha sonra üstüne kremayı, et suyunu da ilave edin. Üzerine bir miktar sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Diğer yandan sarımsağı ve soğanı tereyağında toz kırmızı biber ile birlikte kavurun.
Kıvamını bulunca çorbaya ince,ince doğranmış rokaları da ilave edip. Hazırladığınız soğan sosu üstüne gezdirin sıcak, sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.