Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

13 Aralık 2012 Perşembe

Tavuklu Dumpling Corba

GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
* 225 gr Tavuk Kıyma
* 1 Diş Sarmısak
* 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
* 2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz
* 1 Çay Kaşığı Şeker
* 2 Adet Yumurta Akı
* 4 Su Bardağı Tavuk Suyu
* 1 Adet Yufka
* 2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi)
* Tuz,Karabiber

...

Tavuklu Dumpling Çorbası tarifi

1 – Öncelikle dumplingi hazırlayın.Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün.Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu,şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın.Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
2 – Çorba için hazırladığınız 12 dumpling’i kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın.Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumpling’leri ekledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.