Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

7 Aralık 2012 Cuma

Tennuri Corbası Tarifi






Çocukların ikisini de uyutmuş, yarınki iftar menüsüne karar vermeye çalışırken en son iftar davetimi halen yazmadığımı fark ettim. Oysaki yeni ve leziz bir çorbanın keşfi, son anda misafir sayısı artınca müthiş bir panik yaşayıp zar zor buzunu çözdürerek yaptığım salçalı antrikotun menünün en beğenilen yemeği olması, gece sahuru kaçırınca en çok çorba içmenin hayalini kurduğumuzu fark etmemiz gibi pek çok anı var bu menüden kalan. Bu defaki misafirimiz kitapta çok emeği olan Meryem abla ve ailesiydi.

Menümüz:

Tennuri Çorbası
Zeytinyağlı Barbunya
Patlıcan Salatası
Hasanpaşa Köfte
Salçalı Antrikot
Pilav
Yalancı Tavuk Göğsü
Tennuri Çorbası:

Antep'e özgü bu çorbayı hazır çorbalar reyonunda keşfettim. Ama hazırını kullanmak yerine ben evde yaptım. Aslında kıyma kullanılıyormuş ama bana kalırsa minik kuşbaşı et ile daha güzel oldu. Bundan sonra kesinlikle favori çorbalarım listesinde en üstlerde bu çorba.

8 kişilik

Malzemeler:

1 su bardağı nohut, bir gece önceden ıslatılmış
1 su bardağı kırmızı mercimek
yarım su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 soğan, yemeklik doğranmış
350gr kuşbaşı et, çok küçük doğranmış veya kıyma
2 yemek kaşığı un
kaynamış et suyu veya su
tuz
nane
pul biber
Hazırlanması:

Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın. Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin. Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.