Ağızda eriyen bu börekleri derin dondurucuda 3 ay, ağzı kapalı bir kapta 2 hafta saklayabilirsiniz.
Gerekli Malzemeler:
* 40-45 adet börek için
* 1 bardak çok amaçlı un
* Yarım bardak bardak soğutulmuş tereyağı
* 1 bardak ince rendelenmiş cheddar peyniri
* 50 g yağda konserve edilmiş, suyu süzülmüş ve gelişigüzel doğranmış hamsi filetosu
* 50 g çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
* Yarım bardak tatlı kaşığı arnavutbiberi
* Deniz tuzu
Zeytinli Hamsili Börek Yapılışı:
* Un, tereyağı, peynir, hamsiler, zeytinler ve arnavutbiberini mutfak robotuna alıp sert bir hamur oluşana kadar çekin.
* Hamuru streç filmle gevşek bir şekilde sararak buzdolabında 20 dakika soğutun.
* Fırını önceden 200°C’ye ayarlayın. Hamuru streç filmden çıkarıp hafifçe unlu bir yüzeyde biraz yoğurun ve ince bir tabaka halinde açın.
* Hamuru 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesip her şeridi üçgenler oluşturmak üzere farklı yönlerde çapraz olarak kesin.
* Börekleri fırın tepsisine aktarıp altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın. Soğumaya bırakın. Servis etmeden önce böreklere bolca deniz tuzu serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.