MALZEMELER
1 kg dolmalık biber
(orta büyüklükte ve ince kabuklu olması tavsiyedir)
1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
4 adet orta büyüklükte soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nane
1 domates
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Maydonoz
Dereotu
Dilerseniz fıstık ve kuş üzümü de ilave edebilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
Soğanları zeytinyağıyla kavurduktan sonra 1 domatesin yarısını kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayalım, salçayı da ilave edip, soğanla birlikte kavuralım. Ardından yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ilave edip kavurmaya devam edin. Biraz kavurduktan sonra 1,5 su bardağı sıcak suyla beraber pişirelim.Tadımıza göre tuz ilave edelim. Biraz soğuttuktan sonra maydonoz, dere otu, nane, tarçın ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Ardından yıkayıp temizlediğimiz biberlerin içlerini doldurup tencereye dizelim. Kalan domatesi küçük parçalar halinde kesip biberlerin üzerine kapatalım. Daha sonra biberlerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdirip, biraz da tuzladıktan sonra 1 su bardağı su ile yaklaşık 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.