Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

22 Haziran 2013 Cumartesi

Eti Puf Tatlısı

Herkese merhaba,

Eti puf benim çok sevdiğim bir tatlıydı çocukken. Çocuğunuzla birlikte yapıp yerken çocukluğunuza döneceğiniz bir tarifim var bugün size...

Namı değer "Eti puf"

Sevgiler, görüşmek üzere


Puf Kurabiye
Malzemeler


Kurabiyesi için;

1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kreması için;
2 paket toz kremşanti

1 su bardağı soğuk süt

Üzeri için;
Renkli pasta süsleri


Yapılışı


Kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kaba alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar hamuru iyice yoğurup 15 dakika bekletin.
Hamuru orta incelikte açıp çay bardağının ağzıyla kesip yuvarlak şekiller çıkarın.
Kurabiyeleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Kremasını hazırlamak için kremşanti ve sütü; kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın.
Kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı kremşanti koyup renkli pasta süslerine batırın.
Tüm kurabiyeler bitene kadar işlemi tekrarlayın.