Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

21 Eylül 2013 Cumartesi

Çemen Tarifi

Çemen
Çemen çok sevilmesine rağmen kokusu yüzünden sık tüketilemeyen enfes bir lezzettir. Ben şahsen çok severim fakat canım her istediğinde yiyememek çok acı verici ;)
Malzemeler

1 kase iri dövülmüş ceviz
1 kase domates salçası
Yarım kase biber salçası
3 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı pul biber
5 adet rondoda çekilmiş etimek
6-7 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 er yemek kaşığı kimyon, karabiber, kekik
Yeterince su, tadına bakarak yeterince tuz


Yapılışı

İlkönce çekilmiş etimek, ceviz, tozbiber, pulbiber, kimyon, karabiber ve kekiği karıştırıyoruz. Sonra sırayla salçaları, sarımsağı, zeytinyağı ve limon suyunu ilave ediyoruz. Suyumuzu az az dökerek kıvama göre artırıp karıştırıyoruz. Tuzunu ayarlı ekiyoruz. Dolapta kapalı kapta 1 gece dinlendirip gerekirse su ve tuz ilavesi yaparak soğuyunca servis ediyoruz.




2 yorum:

  1. Çemene bayılırım. Bir de kokmasa...

    YanıtlaSil
  2. Bu sizin tarifiniz çemen değil acuka tarifi olmuş yinede değişik ve güzel teşekkürler...

    YanıtlaSil

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.