Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

11 Eylül 2014 Perşembe

Cevizli ve Fıstıklı Peynir Topları Tarifi

Cevizli ve Fıstıklı Peynir Topları

Malzemeler

150 gr ezine peyniri
50 gr az yağlı peynir ya da lor peyniri
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
1-2 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
2 yemek kaşığı file badem
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze nane
1 tutam dereotu
Az miktar kırmızı pul biber

Yapılışı


Derin bir kaba peynirleri koyun. Çatal yardımı ile güzelce ezerek, karıştırın.


Ezilmiş olan peynirlerin üzerine rendelenmiş sarımsak, ince ince doğranmış dereotu ve naneyi ilave edin. Daha sonra zeytinyağı, pul biber, file badem, fıstık ve ceviz içini ekleyip, iyice karıştırın.

Hazırladığınız peynirli karışımdan parçalar alın. Elinizde yuvarlayarak toplar yapın. Peynir toplarını cevize ve fıstığa bulayın. Servis tabağına koyup, servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.