Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

24 Kasım 2012 Cumartesi

Ayran Çorbası Tarifi

Ayran Çorbası Tarifi

Kalsiyum deposu olan bir çorba. Bana yapımı çok zor bir çorba gelirdi her yaptığımda yoğurt kesilirdi meğerse onunda bir püf noktası varmış tuzunu kaynadıktan sonra atacakmışsın artık ayran çorbasını yaparken zorlanmıyorum.

Malzemeler :

1/2 su bardağı pirinç 
1 cay bardağı yeşil mercimek
3/4 su bardağı yoğurt
3 yemek kasığı un
1 yumurta
3 yemek kasığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
tuz, kuru nane


Hazırlanışı:

Bir çorba tenceresinde yarım bardak pirinci 2 bardak suda yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı ufak bir tencerede yıkanmış yeşil mercimeği yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzün.
Pirinç ve mercimek piştikten sonra mercimeği pirince ekleyin.
Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısını çırpıp karıştırın. Yavaşça karıştırarak pirinçli kaynayan karışıma ilave edin.
Sıvıyağı, bütün sarımsakları ilave edin. Yeterince su ilavesi ile kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
Altını kapattıktan sonra sarımsakları çorbadan çıkarıp tuz ve kuru nane ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.