Gündelik Bilgiler

Yemek tarifleri, faydalı bilgiler, şifalı bitkiler, güzellik ve bakım...

24 Kasım 2012 Cumartesi

Badem Çorbası Tarifi

Badem Çorbası Tarifi

Başka bir yazımızda antep fıstığı çorbasını paylaşmıştım sizlerle yine kuruyemişlerden bademinde çorbası oluyormuş. Biz ailecek çok beğendik bu tarifi deneyenlerde yorum yazarlarsa çok sevinirim.

Malzemeler:

2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı süt
2 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı dövülmüş toz badem
1 Adet yumurta sarısı
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı kırmızıbiber,
Tuz

Süslemek için: 

Badem


Hazırlanışı:


Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin.
Birkaç kez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
2 Su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
1-2 Taşık kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın.
Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.