Ekşili Köfte Çorbası Tarifi
Bu çorba bazı sofralarda ana yemek niyetine de sofraya konulan, oldukça doyurucu bir çorbadır. Trakya’nın her yerinde bu çorbaya raslamak mümkündür. Özellikle bazı yerlerde, düğünlerde muhakkak yapılan bir çorba olarak Trakya mutfağında yerini almıştır.
Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Su bardağı su
1.5 Su bardağı yoğurt
1.5 Çorba kaşığı un
Nane, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün.
Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
Geniş bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin
Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
Tuz serpip ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Bu çorba bazı sofralarda ana yemek niyetine de sofraya konulan, oldukça doyurucu bir çorbadır. Trakya’nın her yerinde bu çorbaya raslamak mümkündür. Özellikle bazı yerlerde, düğünlerde muhakkak yapılan bir çorba olarak Trakya mutfağında yerini almıştır.
Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 Adet soğan
3 Adet yumurta
3 Adet havuç
4 Adet patates
2.5 Kahve fincanı sıvıyağ
6 Su bardağı su
1.5 Su bardağı yoğurt
1.5 Çorba kaşığı un
Nane, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün.
Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
Geniş bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin
Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
Tuz serpip ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.