Ekşili Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler :
• 2 yemek kaşığı margarin
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 8 su bardağı et suyu
• Tuz-karabiber
Terbiyesi:
• 1 adet limonun suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• ½ su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
Patatesin kabuğunu soyup, kararmaması için su dolu bir kasede bekletip, çorbaya eklemeden rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, patatesler kararmadan çorbaya ekleyin.ek-tarifleri
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende patates ve havucu ekleyip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra içine ayıkladıktan bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız kırmızı mercimekleri, kuru naneyi, kekiği, tuz- karabiberi ilave edip, karıştırın.
En son içine tavuk suyunu ekleyip, sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.
Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip, bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir.
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Özellikle kış mevsiminin vazgeçilmezi olan çorbalar içerisinde, en çok tercih edileni, mercimek çorbasıdır.Mercimek Çorbası, Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür.
Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürür, böylece kalp krizi geçirme riskini azaltır ve kalp dostu bir besin olduğunu kanıtlar.
Yüksek lif içeriğiyle kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar.
Malzemeler :
• 2 yemek kaşığı margarin
• 2 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 adet kuru soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 8 su bardağı et suyu
• Tuz-karabiber
Terbiyesi:
• 1 adet limonun suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• ½ su bardağı yoğurt
Hazırlanışı:
Kuru soğanı ayıklayıp, piyazlık doğrayın.
Patatesin kabuğunu soyup, kararmaması için su dolu bir kasede bekletip, çorbaya eklemeden rendenin geniş tarafı ile rendeleyip, patatesler kararmadan çorbaya ekleyin.ek-tarifleri
Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk aldıktan sonra içine rende patates ve havucu ekleyip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra içine ayıkladıktan bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız kırmızı mercimekleri, kuru naneyi, kekiği, tuz- karabiberi ilave edip, karıştırın.
En son içine tavuk suyunu ekleyip, sebzeler ve mercimek yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın.
Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden içine karıştırarak terbiyeyi ekleyip, bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir.
Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.