MALZEMELER
1kg.ince bulgur
4 su bardağı un
250gr. dövülmüş et
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 bardak su
Kimyon
1 yumurta
İçi için :
1kg. kıyma
1 kg soğan
250gr. tereyağ
Kırmızıbiber
Tuz
Sos için :
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane
2 bardak limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bulgur ıslatılır. Tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ile yoğurulur. Et suyu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp el ıslatılarak bu parçalar açılır. İçine hazırlanan harç koyulur ve yuvarlanır. Daha sonra pişirilir. Sıcak servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.