MALZEMELER
200gr. fındık
3 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Porselen bir kaba yumurta akları çırpılır.Kar gibi olan yumurta aklarına şeker ilave edilip çırpmaya devam edilir. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve dövülmüş fındıkda eklenip kaşıkla bir kaç kez daha karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hazırlanan karışımdan bir yemek kaşığıyla alınıp kağıdın üstüne konulur. Bütün karışım bitene kadar aralıklı olarak dökülür. Bir saat kadar bekletilip fırında 15dk. pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ahlaka, yasalara aykırı yorumda bulunanların IP adresi istenildiğinde ilgili mercilere verilecektir. Gündelik Bilgiler, yemek tarifleri, şifalı bitkiler.